- Alişan Kapaklıkaya Kendini Yeniden Başlat Yediveren Yayınları
- Bilimin Altın Çağı Lopus Yayınları
- Mehmet Kıvrak AYT Matematik Soru Bankası Üç Dört Beş Yayıncılık
- Kadir Gümüş 2022 TYT Türkçe Video Ders Defteri Benim Hocam Yayınları
- Komisyon Ayt Kimya Soru Bankası Aydın Yayınları
- Kolektif Matematik Antrenörü Temelim Yok Hiç Bilmiyorum Data Yayınları
- Kolektif Paragrafik Tonguç Akademi
- Komisyon 2023 TYT Tüm Dersler 5 li Deneme Üç Dört Beş Yayınları Üç Dört Beş Yayıncılık
- Komisyon Tecrübe Taktiklerle Paragraf Soru Bankası Pelikan Yayıncılık
- Komisyon TYT 5'li Deneme Sınavı - 2021 Çözüm Yayınları
Din Felsefesi Üzerine Kitaplar
Din felsefesi, en basit tabir ile inancı, felsefi olarak araştırma alanı olarak belirte biliriz. Vahyin geçerliliğini kabul etmeyenler, her şeyi akıl ve bilim ile tanımlamaya çalışanlar ile tartışma adına felsefeye başvurulduğu düşünüldüğünde din felsefesi kitapları bu alanı dolduracaktır. Felsefe kitapları arasında en çok okunan, araştırma yapılan ve incelenen alanı oluşturmakta din felsefesi. Bu kategorimizde, din felsefesi kitaplarını bulabileceksiniz. Ayrıca diğer felsefi kitaplar için de oluşturulan kategorileri de burada ki linklerimizden inceleye bilirsiniz. Felsefe kitapları, felsefi akımlar, felsefe tarihi, düşünce, etik, araştırma-inceleme-referans, siyaset felsefesi, filozoflar biyografiler, genel felsefe, estetik ve felsefe bilimi kategorileri olarak ayrıştırılmıştır.
Din felsefecileri, neye inanıldığı ve niçin inanıldığını araştırırlar. Din felsefesi kitapları, inanan insanlar ile teologların(Tanrıbilimci) ne düşündüklerini ve psikologlar, sosyologlar, filozoflar ve tarihçilerinde bu konu üzerine ne söylemleri dikkate alınarak hazırlanır. Kitaplarda, dini inançta var olması gerekeni belirleme gibi bir bilgi saptaması beklenilmez, felsefi kitaplar, araştırmaları ve düşünceleri ortaya koyar.
Din felsefesi kitapları, bazı insanlar için entelektüel bilgi alanı, bazıları için ise gereksiz boş vakit harcanacak alan olarak görülebilmekte. İnançlı insanlarda ise hoşa gitmeyen bilgi veya saldırı olarak ta algılana bilmekte. Din felsefecileri için din felsefesi, inanç noktasında ki bir konunun araştırılmadan, incelenmeden geçilmemesi gerektiği olarak düşünülür.
Kısaca din felsefesinin amacını, insanın kendi hayatında ve inançları noktasında, bilinçli insan olmayı hedefleyen bireyleri dikkate alır. Din felsefesi kitapları da bu amaç doğrultusunda okunması gereken kitaplar arasında bulunmalıdır.
Din Felsefesi Kitap Önerileri
Din felsefesi üzerine kitaplar, Din Nedir?, İslamda Metafizik Düşünce, Din Felsefesi, İslam ve Öteki, Teizm ve Ateizm, Bağımlılık ve Din, Ahlaktan Felsefeye Felsefeden Ahlaka, Din felsefesine Giriş, Din Devrimi Nedir?, İmansız Müslümanlar, Şeyh Said, Kader ve Mukadderat Arasında Bilinçli Yaşam ve Hakikat Yolcusu-Aforizmalar gibi bir çok yayınlar bulunmaktadır.
Din felsefesi kitapları, korkulacak kitaplar olarak görülmemeli, sorulara cevaplar almak yerine kendinize soru sormak için okunmalıdır. Felsefe kitaplarının tamamı için söylenmese de din felsefesi için sorulara önerilen cevaplar herkesi ikna etmekten uzak cevapları oluşturur. Ayrıca, inanç noktasında manevi duyguların oluşması adına katkı sağlayacak din felsefesi kitapları tercih edilebilir. İslam fikir tarihinde tüm problemler, tartışılmaya ve fikir alışverişinde bulunulmaya her zaman açıktır. İbn Sina, Farabi gibi İslam filozofları, din felsefesi konularında eserleri bulunmaktadır.
Din felsefesi kitapları, İslamiyet, Hıristiyanlık, Yahudilik, Hinduizm, Budizm gibi tüm inançları işlemekle beraber ağırlıklı Hıristiyan inanç terimleri ile tartışılmaktadır.
Felsefe Kitapları Arasında Din Felsefesinin Yeri ve Önemi
Felsefe, insan hayatını, dünyayı ve var olan tüm varlıkların anlamını, kaynağını ve nedenleri üzerinden düşünmemizi, bilimsel olarak araştırmamızı sağlayan ilkeler bütünü olarak belirlemekte, felsefe kitapları da bu doğrultuda hazırlanmakta. Dolayısı ile din felsefi, imanın içeriği açısından bizleri daha şuurlu, imanın tasdik edilmesi noktasında değerli alan oluştura bilmekte. Din felsefesi kitapları da bu yönde okunması gerektiği, olumsuz ve önyargılı düşüncelerin dışında okunması fayda sağlayacaktır.
Felsefe kitabını okuma sabır gerektirdiğini, okurken mutlaka notların tutulması konu üzerinde daha önce açıklamalarımız olmuştu. Bu notların objeler üzerinde daha kolay anlama ve fikir üretmeyi sağladığı aşikardır. İlk zamanlar, felsefe kitaplarının anlaşılmamasından dolayı tekrar tekrar okumalarının çok olduğu, ancak zamanla elde edilen değerli bilginin hazzı ile okunacak kitaplar arasında din felsefesi kitaplarının da yer aldığı görülecektir. Din felsefesi kitapları için önere bileceğimiz bazı yayınevlerini şu şekilde belirte biliriz;
Destek Yayınları, Klasik Yayınları, Yason Yayıncılık, Cinius Yayınları, Rağbet Yayınları, Sentez Yayınları, Doğu Batı Yayınları, Say Yayınları, Kabalcı Yayınları, Alfa Yayınları, Metis Yayınları, Pinhan Yayıncılık, Çizgi Kitapevi Yayınları, Ayrıntı Yayınları, ve Otorite Yayınları din felsefesi kitapları için önereceğimiz yayınlardan bazıları.
Tüm kitap kategorilerinde olduğu gibi Din Felsefesi Kitapları kategorisinde de ihtiyacınız olan kitaba dair her ne varsa, Enes Kitap Sarayı’nda…